A Kecskeméti Szakképzési Centrum Gáspár András  Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában a 2019-2020. tanévben folytatódik a Szakképzési Hídprogram.

A képzés segítséget nyújt a tanulónak a középfokú nevelés-oktatásba, szakképzésbe való

bekapcsolódáshoz vagy a munkába álláshoz, valamint az önálló életkezdéshez szükséges ismeretek megszerzéséhez a komplex, tanulmányi, szociális, kulturális, képességbeli és személyiségfejlesztést támogató pedagógiai tevékenységgel.

Tudnivalók a Szakképzési Hídprogramról:

 • Az a tanuló, aki a tanév végéig – jelen esetben 2019. augusztus 31.-  betölti a tizenötödik életévét, és
 • legfeljebb hat általános iskolai évfolyamot végzett el sikeresen,
 • további tanulmányait a Szakképzési Hídprogramban folytathatja.
 • A Szakképzési Hídprogramban részt vehet az is, aki már nem tanköteles és a képzésbe való belépés időpontjáig legfeljebb a huszonharmadik életévét töltötte be.
 • A Szakképzési Hídprogram két évfolyamos képzési idejű és záróvizsgával, valamint részszakképesítés megszerzésére irányuló komplex szakmai vizsgával zárul.
 • A Szakképzési Hídprogramban résztvevő tanuló havonta ösztöndíjat kap.
 • A tanulói csoportok kis létszámúak ( 8 fő), projekt módszerrel történik a közismereti oktatás, amelyet jól felkészült, sokoldalú módszertani képzettséggel rendelkező munkaközösség vezet.
 • Az oktatás a Platter János utca 4. szám alatt történik, nagyon igényes, tanulóbarát környezet kialakításával, informatikai teremmel, tankonyhával, pihenősarokkal kibővítve várja a jelentkezőket.
 • Személyközpontú pedagógiával, személyre szabott értékelési módszerrel, szoros kapcsolatot tartva a szülőkkel segítjük tanulóinkat a sikerélményt nyújtó képzésben való bennmaradásban.
 • Az osztályba való kerülést orvosi alkalmassági vizsga előzi meg, melyet a beiratkozás után egyeztetünk a gondviselővel.

Tanulmányi terület                                          Tagozatkód                   Képzési idő

Építményzsaluzat és fémállvány szerelő             31 582 02                                   2 év

Szobafestő                                                                 21 582 01                                    2 év

Kézi könyvkötő                                                         21 543 03                                   2 év

A szakképzési HÍD program képzési területeinek rövid leírása:

 • Kézi könyvkötő feladata, hogy nyomtatott ívekből készterméket állít elő – a munkatáska leírása alapján – a megrendelő igényei szerint. Munkája során munkafolyamatot előkészít, gépeken műszaki és munkavédelmi   ellenőrzéseket, anyagmennyiség számításokat végez és alkalmazza a kézi könyvkötés műveleteit. A papírmunkákat kedvelő, precíz és gondos munkát szerető fiataloknak ajánljuk e szakmát.
 • Építményzsaluzat és fémállvány szerelő feladata, a helyszíni monolit beton és vasbetonszerkezetek zsaluzása, a zsaluzatokhoz, zsaluzati rendszerekhez tartozó állványzatok szerelése, a beton bedolgozása és a homlokzati fémállványok szerelése. Ha szeretnél építkezési munkálatokban részt venni, válaszd ezt a szakmát!
 • Szobafestő feladata lakóépületek, közintézmények, felépítmények falfelületeinek festése, tapétázása. Ismernie kell a falfelületek vizsgálatát, előkészítését, előkezelését, bevonatrendszerek felépítését, tapéták fajtáit, és azok felhelyezésére vonatkozó utasításokat.

A gondos és tiszta lakókörnyezetet, valamint a munkavégzés utáni esztétikus megjelenést kedvelőknek javasoljuk ezt a szakmát.

Jelentkezés:

2019. június 22-ig a Hunyadi tér 2. 21. szoba, illetve a Platter János u. 4. szám alatt a kitöltött jelentkezési lappal.

JELENTKEZÉSI LAP