Nagy izgalommal és várakozással várta iskolánk 2019. november 30-át, a Gáspár Pomádé Országos Fodrász verseny napját. Egy mérföldkő letételének napját a Kecskeméti Szakképzési Centrum Gáspár András Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája fodrászképzésében. Első ízben rendeztünk ugyanis országos fodrász versenyt, egyáltalán fodrász versenyt.

Fodrászképzés 2002 óta működik intézményünkben. Egy éve sikerült együttműködési megállapodást kötnünk a L’oréal Professionnel Magyarország Kft.-vel, ennek kapcsán fogalmazódott meg tavasszal a verseny ötlete. A versenyt azért hívtuk életre, hogy iskolánk és városunk is felkerüljön a fodrászképzés országos palettájára, hagyományteremtés volt a célunk.

A rendezvényt május óta szerveztük, Szécsényi István mesterfodrász nagyon sokat segített a verseny összeállításában, nagyon sokat köszönhetünk a L’oréalnak, akik többek között a dobogósok díjait biztosították valamint a szakértő zsűri tagjait delegálták. Nem titkolt szándékunk volt egy olyan szakértői zsűri összeállítása, akik függetlenek valamennyi iskolától, a részrehajlás nálunk nem megengedett. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy Hajas László mesterfodrászt zsűri elnökként köszönthettük. Nagy köszönet illeti az előzsűri munkáját, akik a verseny tisztaságáért, szabályosságáért feleltek.

A munka ellenére mindenki mosolygós, vidám volt, az egész iskola életét meghatározó rendezvényen nem csak mi, de a vendégek, a versenyzők is jól érezték magukat.

Valamennyi szakértő zsűritag úgy köszönt el, hogy egy év múlva remélik, újra ugyanitt zsűrizhetnek. A hagyományteremtő szándék tehát már nem csak szándék. Egy év múlva folytatódhat a leendő fodrászok kecskeméti versengése.

A Gáspár Pomádéra 16 városból (Nagykanizsától Nyíregyházáig) 78 diák nevezett, 15-en két versenyszámban is megmérették magukat. A fodrásztanulók két kategóriában indulhattak. Az I. kategóriában a 9., 10. és 13. évfolyamos diákok, a II. kategóriában a 11., 12. és 14. évfolyamos tanulók mérhették össze szakmai tudásukat összesen hat versenyszámban:

Mindkét kategóriában fonással készített utcai frizura,

I.kategória: Modern klasszikus férfi szárítás,

  1. kategória: Női alaphajvágás és szárítás, Férfi modern klasszikus vágás, szárítás,

Kategória nélkül: Címlapfotó előzetesen kapott inspirációs kép alapján.

A kategóriagyőztesek kupával, L’oréal által felajánlott akadémiai képzéssel, a 2. és 3. helyezettek pedig éremmel és L’oréal ajándékcsomaggal térhettek haza.

Valamennyi részt vevő oklevéllel térhetett haza és azzal az élménnyel, hogy az ország legismertebb mesterfodrászaival találkozhattak.

A győztesek névsora: Férfi frizura vágás: 1. Galyas Péter, 2. Szuszics Patrik, 3. Ling Tamás. Női hajvágás: 1. Valkai Barnabás, 2. Szabó Levente, 3. Horváth Bianka. Férfi szárítás: 1. Baranyai Lili, 2. Bali Zsófia, 3. Jójárt Natasa Emese. Címlapfotó: 1. Valkai Barnabás, 2. Murvai Noémi, 3. Valentinné Groll Mónika Nárcisz. Fonással készített utcai frizura I. kategória: 1. Szabó Vanessza, 2. Berkecz Lilla Petra, 3. Szabó Lúcia Réka. Fonással készített utcai frizura II. kategória: 1. Fehérvári Nikolett, 2. Bencskó Boglárka, 3. Králik Evelin.