TECHNIKUM

Egységes írásbeli felvételi vizsga:

  • 2020. január 18. 10:00 – 13:00 óra
  • pótnap: 2020. január 23. 14:00 – 16:00 óra

Testnevelés alkalmassági vizsga (rendészeti képzésre jelentkezőknek):

  • 2020. február 25. 14:00 – 16:00 óra
  • 2020. február 26. 14:00 – 16:00 óra
  • pótnap: 2020. február 27. 14:00 – 16:00 óra

A közlekedési, építészeti, szépészeti ágazatok képzéseinél egészségügyi alkalmasság és a felvételi eredmények (központi írásbeli vizsga eredménye: 50% + hozott pontok 50%) alapján kerülnek rangsorolásra a jelentkezők.

A rendészeti ágazati képzésnél: egészségügyi alkalmasság, felvételi eredmények, valamint a testnevelés erőnléti felmérés a rangsorolás alapja.

A szakirányú továbbtanulás feltétele az egészségügyi alkalmasság (szemüvegesség, színtévesztés, asztma, cukorbetegség, csökkent hallásképesség a továbbtanulásnál kizáró ok lehet!).

A felvételi pontok számítása: központi írásbeli eredmények: 50% + testnevelés erőnléti felmérés 25% + hozott pontok 25%

Az erőnléti felmérés követelményei: kötélmászás, hanyattfekvésből felülés hajlított térdekkel, fekvőtámasz, ütemezett 20 méteres ingafutás, gurulóátfordulás előre és hátra

A hozott pontok kiszámítása: a 7. osztály év végi és a 8. osztály első félévi eredménye alapján történik az alábbi tantárgyakból: matematika, magyar nyelv és irodalom, történelem, idegen nyelv, fizika (+ kémia, biológia a szépészet ágazatra, illetve testnevelés a rendészeti ágazatra jelentkezőknél).

SZAKKÉPZŐ ISKOLA

Nincs írásbeli felvételi vizsga!

Pályaalkalmassági elbeszélgetés:

a 3 éves szakképző iskolai szakmákra jelentkezőknek: 2020. március 2. – március 3. 13:00 órától (a honlapon nyilvánosságra hozott beosztás szerint)

Követelmények:

Egészségügyi alkalmasság és részvétel a pályaalkalmassági elbeszélgetésen.

A felvételi pontok számítása:

A 7. osztály év végi és a 8. osztály első félévi eredménye alapján történik az alábbi tantárgyakból:

  • matematika,
  • magyar nyelv és irodalom,
  • történelem,
  • idegen nyelv,
  • fizika.

KOLLÉGIUMI ELHELYEZÉS

Vidéki tanulóink részére kollégiumi elhelyezést tudunk biztosítani.

Itt a szabadidő hasznos eltöltésére a tanulást követően több lehetőség közül választhatnak diákjaink. (sport, színház, kulturális rendezvények, stb.)

PARTNEREINK

“Ha szeretnéd megalapozni a jövőd egy professzionális, magas színvonalat képviselő gyártói környezetben, ahol hosszú távon megtalálhatod a helyed és számítanak Rád, akkor jelentkezz a Gáspár András Szakgimnázium Ipari gépész képzésére, ahol már a tanulmányaid alatt élvezheted a Hilti Szerszám Kft. által nyújtotta lehetőségeket. A legfőbb titkunk a csapatban rejlik, így mindenki a legjobbat hozza ki magából!”