HÍD PROGRAM

E program esélyt ad azoknak a diákoknak, akiknek a tanulás korábban csak kudarcélményt jelentett, és emiatt nem fejezték be az általános iskolát, de már betöltötték 15. életévüket.

A HÍD II. 20 hónapos képzésbe azok a tanulók nyerhetnek felvételt, akik a 15. életévüket betöltötték és 6 általános iskolai befejezett osztályuk van. A 20 hónapos képzés során közismereti és szakmai oktatásban részesülnek, melynek eredményes befejezését követően részszakképesítésről szóló szakiskolai bizonyítvány kapnak.

Építészet szakmacsoport

Építményzsaluzat- és fémállványszerelő

Építményzsaluzat és fémállvány szerelő feladata, a helyszíni monolit beton és vasbetonszerkezetek zsaluzása, a zsaluzatokhoz, zsaluzati rendszerekhez tartozó állványzatok szerelése, a beton bedolgozása és a homlokzati fémállványok szerelése. Ha szeretnél építkezési munkálatokban részt venni, válaszd ezt a szakmát!

Szobafestő

A Szobafestő feladata lakóépületek, közintézmények, felépítmények falfelületeinek festése, tapétázása. Ismernie kell a falfelületek vizsgálatát, előkészítését, előkezelését, bevonatrendszerek felépítését, tapéták fajtáit, és azok felhelyezésére vonatkozó utasításokat. A gondos és tiszta lakókörnyezetet, valamint a munkavégzés utáni esztétikus megjelenést kedvelőknek javasoljuk ezt a szakmát.

Nyomdaipari szakmacsoport

Kézi könyvkötő

A kézi könyvkötő feladata, hogy nyomtatott ívekből készterméket állít elő – a munkatáska leírása alapján – a megrendelő igényei szerint. Munkája során munkafolyamatot előkészít, gépeken műszaki és munkavédelmi ellenőrzéseket, anyagmennyiség számításokat végez és alkalmazza a kézi könyvkötés műveleteit. A papírmunkákat kedvelő, precíz és gondos munkát szerető fiataloknak ajánljuk e szakmát.