SZAKKÉPZÉS ÉRETTSÉGIZETTEK RÉSZÉRE

A szakmai képzés lehetőséget biztosít a csak érettségizett, gimnáziumot végzettek részére is, de várjuk a más intézményben érettségi bizonyítványt szerzett diákokat is, nappali rendszerben 25 éves korig.

A technikum 2 éves képzés, mely szakmai vizsgával zárul.

A képzéseket a jelentkezők létszámának függvényében indítjuk.

A képzés munkarendje: nappali

A képzés ideje: 2 év

Szükséges szakmai előképzettség: érettségi

Tervezett szakmáink a 2020/21-es tanévben:

  • Gépjármű mechatronikai technikus
  • Magasépítő technikus
  • Fodrász
  • Kozmetikus technikus

A gépjármű mechatronikai technikus szakképesítés megszerzése után további 1 év képzéssel megszerezhető az

  • Alternatív járműhajtási technikus

szakképesítés ráépülés is.

Jelentkezés módja:

  • kitöltött jelentkezési lappal és az érettségi bizonyítvány másolatával személyesen az iskolában, munkanapokon 8-12 óra között,
  • a kitöltött jelentkezési lap és az érettségi bizonyítvány másolatának elküldésével a beiratkozas@kszc-gaspar.hu

A szakképesítések bemutatása:

Gépjármű mechatronikai technikus: A gépjármű mechatronikai technikus feladata a járművek rendeltetés szerinti használatának biztosítása. A járművek műszaki és gépészeti területeire vonatkozó karbantartási, állapotvizsgálati, hibaelhárítási, beállítási, felújítási műveleteket lát el. Hatósági ellenőrzésekre készíti fel a járműveket. Felelősségteljes munkát kell végeznie a gépjárművek villamos rendszereinek (gyújtási, világtó, hangjelző, vagyonvédelmi, komfortelektronikai és biztonsági rendszerek) diagnosztizálása és javítása során. Feladatai végzése során informatikai, és elektronikus eszközöket kell használnia. A gépjármű mechatronikai technikusnál fontos, hogy a folyamatos fejlődés igénye és a felelősségteljes munkavégzés iránt elkötelezett legyen. Ha érdekelnek az autók, és azokat szeretnéd javítani, szétszedni és összerakni, ezt a szakmát válaszd!

 

Magasépítő technikus: A magasépítő technikus fő feladata az épületek tervezésével, az építés műszaki előkészítésével, kivitelezésével kapcsolatos feladatok ellátása. Az épület fenntartásával, felújításával és átalakításával kapcsolatos műszaki feladatok is tevékenységi körét képezik. Nagyobb építkezéseknél ő az összeköttetés a kivitelezés és a tervezés között. Kisebb építkezéseknél építésvezetőként tevékenykedik. Egy jó magasépítő technikusnak fontos a precizitás, jó műszaki érzék, kézügyesség és megbízhatóság. Ha szeretnél különböző építmények felépülésében részt venni, válaszd ezt a szakmát!

 

Fodrász: A fodrász különleges feladata, hogy vendégének elkészítse az általa megálmodott frizurát. Munkája során fontos szempont a bizalom megszerzése, a frizura általi önbizalom növelése, a jó érzés kialakítása.

Tevékenységei közé tartozik többek között a hajvágás, hajformázási technikák használata és gyönyörű kontyok, frizurák készítése. A jó fodrász mind a női, mind a férfi frizurák elkészítéséhez ügyes kézzel, kreatív, türelmes és jó állóképességgel kell, hogy rendelkezzen. A divat követése alapfeltétel.

Ha szeretsz az emberekkel beszélgetni és szebbé tenni a napjaikat válaszd ezt a mesterséget.

 

Kozmetikus technikus: A kozmetikus technikus feladata nagyon felelősségteljes, hiszen az arc- és szemkezelések, a problémás bőr kezelése nagy szakmai ismereteket igényel. Elvégzi a vendég által kért masszázsokat, dekorkozmetikát, gépi kezeléseket, és tanácsadást. Napjainkban a szépségipar egy folyamatosan fejlődő terület, így napra kész felkészültség szükséges. Aki ezt a hivatást választja meg kell barátkoznia a kémiával és a biológiával is. Jó kommunikációs készséggel és állóképességgel kell rendelkeznie. Ha szeretnél az embereknek örömet szerezni és magabiztosságot adni, válaszd ezt a mesterséget, ami nem csak hivatás, hanem művészet is.

 

Alternatív járműhajtási technikus: Az alternatív járműhajtási technikus feladata gépjárművek gyártási folyamatának felügyelete, szervizelése, felülvizsgálása és műszaki vizsgára történő felkészítése. Ez magában foglalja a járművek valamennyi gépészeti, villamos, és elektronikus egységeire vonatkozó karbantartási, műszaki állapotvizsgálati, hibafeltárási, hibaelhárítási, beállítási és fenntartási műveleteit. Középvezetői feladatai közé tartozik a felsorolt munkafolyamatokhoz kapcsolódó szervezési, nyilvántartási (és ügyviteli) dokumentációs tevékenységek elvégzése is.

Amennyiben érdeklődsz a korszerű járműtechnika, az alternatív hajtások iránt, részt kívánsz venni a jövő autóinak fejlesztésében, építésében, úgy válaszd ezt a szakmát!