Kecskemét, 2020. március. 5 – 6. csütörtök – péntek

Az elmúlt években megrendezett 24 és 12 órás focitorna a nagy érdeklődésre való tekintettel, illetve a színvonalas mérkőzéseknek, a sportszerű játéknak köszönhetően idén is megrendezésre kerül. Kérjük a csapatokat, hogy fegyelmezetten, rendbontás nélkül, sportszerű és kulturált játékkal vegyenek részt a tornán.

A torna szervezője: KSZC Gáspár András Szakgimnázium és Szakközépiskola

Kezdés: 2019. március 5. 1200

Befejezés: 2019. március 6. 1200

Helyszín: Járfás Istvánné Sportcsarnok Kecskemét, Hunyadi tér 2.

Játékidő: 1 x 15 perc

Pályaméret: Normál, parkettás kézilabda pálya (20×40 m).

Kapuméret: 3×2 m-es kézilabda kapu.

Résztvevők: A KSZC Gáspár András Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulói és csapataik, akik a nevezési feltételeknek eleget tesznek, kivétel ez alól a kollégium csapata, ahol A KSZC Kandó Kálmán Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulója is szerepelhet. Nincs osztályonkénti megkötés, tehát vegyes csapatok is lehetnek. Lányok is játszhatnak, de a mérkőzésen csapatonként egy időben max. 2 lány tartózkodhat a pályán. Összesen 20 csapat (19 diák csapat és 1 tanári csapat) vesz részt a tornán. A nevezett csapatok rangsorolásánál figyelembe vesszük a játékosok félévi magatartás és szorgalom osztályzatát, igazolatlan hiányzások, illetve az elégtelen tantárgyak számát. A legtöbb pontot elérő 19 csapat indulhat a tornán.

Nevezés: Csapatonként névsorral az aláírt jelentkezési lap által. Kizáró ok: Fegyelmi! A testnevelés órán mutatott passzív hozzáállás! Rossz magatartást, viselkedést tanúsító személyek nem szerepelhetnek, elbírálását a tantestület végzi.

Nevezési határidő: 2020. március 3. 1200

Csapatlétszám: 4+1 fő egy időben a játéktéren, cserékkel együtt maximum 10 fő. Egy játékos csak egy csapatban szerepelhet, a szabály megszegése estén a csapat kizárandó! Mérkőzés alatt csere lehetőség korlátlan számban, az alapvonal mentén történhet.

Lebonyolítás: A résztvevő csapatok csoportonként körmérkőzés formájában mindenkivel megmérkőznek. A csoportmérkőzések végén az eredményeket összesítjük és ez alapján az első 2 helyezett tovább jut a legjobb 8 csapat közé. Utána egyenes kieséses rendszer, majd elődöntő, döntő következik.

A helyezések eldöntése: A győzelem: 3 pont, döntetlen: 1 pont, vereség: 0 pont. A rangsorban számít: 1. Több pont, 2. Egymás elleni eredmény, 3. Jobb gólkülönbség, 4. Több rúgott gól, 4. Sorsolás.

Egyéb szabályok: A labdát birtokló játékost veszélyeztetve nincs becsúszás, de a labdára lehet, ha az senkinek sincs a birtokában. Nincs bedobás, csak lábbal hozható játékba a pályán kívülre került labda. Szándékos hazaadás nincs.  A labda hazaadható a kapusnak fejjel, mellel, vállal, combbal. Szabadrúgásnál, oldalrúgásnál, szögletnél automatikusan 5 méterre kell állni a védőjátékosnak a labdától. A kapusnak kézből kirúgni és a félpályán átdobni nem lehet. Kezdőrúgásból közvetlen szerezhető gól. A sportszerűtlen, durva szabálytalanság, a sportpályára nem illő viselkedés, magatartás esetén a vétkes játékos csapata a tornáról kizárandó! A verseny lebonyolításával kapcsolatos, a jelen versenykiírásban nem szereplő kérdésekben a Labdarúgás Szabálykönyve előírásait kell betartani. Az öltözők csak átöltözésre szolgálnak, az otthagyott és máshol őrizetlenül hagyott tárgyakért a Szervezők felelősséget nem vállalnak!

Óvási díj: Nincs. Óvni a mérkőzést követő 15 percen belül a Szervezőknél lehet, írásban az 1. számú melléklet kitöltésével.

Orvosi igazolás: Nem kötelező, mindenki a saját felelősségére játszik, melyet az osztályfőnök és a csapatkapitány a nevezési lapon aláírásával igazol!

Díjazás: Az I. helyezett csapat vándorserleg, az I.-III. helyezett csapatok érem díjazásban részesülnek.

A versenykiírás és a szabályok változtatásának jogát fenntartjuk. Sok sikert és gólokban gazdag mérkőzéseket kívánnak a Szervezők.

Kecskemét, 2020. február 19.